علل انزال زودرس
انزال زودرس شایعترین اختلال عملکرد جنسی مردان در همه گروه های سنی و جمعیتی است و شیوع آن تقریبا سی درصد است.متخصصان هنوز تعریفی که همگی بر آن متفق القول باشند،ارائه نکرده اند و معیارهایی از جمله انزال قبل از انجام دخول،انزال زیر یک یا دو دقیقه بعد از انجام دخول،انزال قبل از هفت بار حرکت رفت و برگشت در زمان دخول تا نارضایتی خود فرد یا پارتنرش از زمان دخول را ذکر کرده اند،که قابل قبول ترین تعریف تاکنون، زمان زیر یک یا دو دقیقه بعد از دخول می باشد.
مردان با این اختلال با احتمال بالاتری اختلال نعوظی و کاهش میل جنسی را ثانویه به حس ناتوان بودن و به قدرکافی مرد نبودن،نگرانی و استرس، و برخورد همراه با خشم و سرزنش زن گزارش خواهند نمود.
اکثر مطالعات، متوسط زمان انزال طبیعی از زمان دخول را سه تا هشت دقیقه گزارش نمودند و درصد بسیار کمی از مردان زمان های طولانی تر را تجربه می نمایند. به نظر می رسد،بسیاری از زمان های طولانی گزارش شده توسط بعضی مردان به خصوص در جمع های مردان،به دلیل آن است که به اشتباه، از نظر فرهنگی،مردانگی با نعوظ و انزال طولانی گره خورده است و ممکن است مردان تحت تاثیر این باور فرهنگی،در حال بیان آرزوهای خود هستند و یا عامل خارجی مثل دارو و مواد در طولانی شدن آن دخیل بوده است.
نکاتی در مورد انزال زودرس
در بعضی مطالعات گزارش شده،که نیمی از پارتنرهای مردانی که گزارش زود انزالی از خود می دهند،زن نیز با گزارش مرد موافق است و تقریبا یازده درصد مردانی که گزارش زود انزالی از خود نمی دهند،زنان آنها از زود انزالی مرد شکایت دارند.در همین حال، سی درصد مردان گزارش کردند،که به دلیل زود انزالی آنها،زنان آنها دچار سرخوردگی شده اند،که چهل و سه درصد درصد پارتنرهای زن آنها موافق بودند،دچار سرخوردگی شده اند و هفتاد درصد مردان گزارش نمودند،احساس نمی کنند که پارتنر زن آنها دچار سرخوردگی شده است،که نود و سه درصد پارتنرهای زن آنها هم تایید نمودند،که دچار سرخوردگی نشده اند.
آگاهی مناسب از مفهوم زود و دیرانزالی و تاثیر باورهای فرهنگی،اجتماعی و رسانه ای بر آن،باعث می شود،مرد و زن انتظارات واقع بینانه ای داشته باشند و کمتر دچار سرخوردگی و ناامیدی شوند.